ANBI

De Belastingdienst heeft de Hervormde Gemeente Eben-Haëzerkerk aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn uw giften (Kerkbalans etc.) aftrekbaar van uw inkomsten- of vennootschapsbelasting (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels).
Op de website van de Belastingdienst kunt u onze vermelding controleren.

INFORMATIE MET BETREKKING TOT DE ANBI-STATUS VAN DE EBEN-HAËZERKERK TE NIJKERKERVEEN.

1. Naam van de Gemeente: Hervormde Gemeente Eben-Haëzerkerk Nijkerkerveen.

2. Het RSIN-nummer van de Kerk (incl. Diaconie) is: 007707642.

3. De adresgegevens van de Kerk kunt u vinden op de website van onze kerk onder het hoofdstuk ‘contact’.

4. De Kerkenraad vormt het bestuur van onze Kerk en bestaat uit de voorzitter, scriba, predikant, (jeugd)ouderlingen, diakenen en kerkrentmeesters. De Kerkenraad is eindverantwoordelijk. Dit komt onder meer tot uitdrukking in het goedkeuren van de begroting, jaarrekening en beleidsplannen.
Het moderamen vormt het dagelijks bestuur. In het moderamen hebben de voorzitter, scriba en predikant zitting alsmede de voorzitters van de diakenen, ouderlingen en kerkrentmeesters.

5. Het eigen beleidsplan van onze kerk kunt u vinden op de homepage van de website van onze Kerk onder het hoofdstuk ‘Beleidsplan’.
Het beleidsplan van de PKN kunt u lezen via deze link:

6. De beloning van de predikant van onze Gemeente is geregeld in de ‘Generale regeling rechtspositie predikanten’. Er zijn geen andere medewerkers in loondienst.
De hierop betrekking hebbende regelingen vindt u via deze link:
Generale Regelingen Protestantse Kerk in Nederland

Leden van Kerkenraad, colleges, commissies, kosters etc.  ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.
De organisten ontvangen een passende, bescheiden vergoeding.

7. De Protestantse Kerk verwoordt in de eerste hoofdstukken van de Kerkorde wat zij gelooft en belijdt. Dit vormt de basis van haar kerkstructuur, haar organisatie, haar kerkrecht, haar ledenadministratie, haar arbeidsvoorwaarden en haar financiën.

De Protestantse Kerk in Nederland is overeenkomstig haar belijden gestalte van de ene heilige apostolische en katholieke of algemene christelijke Kerk die zich, delend in de aan Israël geschonken verwachting, uitstrekt naar de komst van het Koninkrijk van God.

Levend uit Gods genade in Jezus Christus vervult de Kerk de opdracht van haar Heer om het Woord te horen en te verkondigen.

Betrokken in Gods toewending tot de wereld, belijdt de Kerk in gehoorzaamheid aan de Heilige Schrift als enige bron en norm van de Kerkelijke verkondiging en dienst, de drie-enige God, Vader, Zoon en Heilige Geest.

8. Beknopt overzicht activiteiten:
De Eben-Haëzerkerk is een actieve Gemeente. Naast de Erediensten op de kerkelijke feestdagen en zondagen vinden er door de week tal van activiteiten plaats die gericht zijn op vorming en toewijding.
Zonder compleet te zijn, noemen we hieronder een aantal van de activiteiten:
Voor de jeugd zijn er kinderclubs, Rock Solid en catechisatie.
Diverse kringen en groepen zijn actief, te denken valt aan de Israëlkring, Stiltekring, Gebedskring, Gemeentegroeigroepen en volwassenencathechisatie.
De Gemeente adopteert een meerjarig zendingsproject.
Samen met de Gereformeerde Kerk organiseert de Eben-Haëzerkerk jaarlijks een Openluchtdienst.
Samen met de twee andere PKN-kerken in Nijkerkerveen organiseert de Eben-Haëzerkerk de Alphacursus.
Op het vlak van fondsenwerving zijn jaarlijks terugkerende activiteiten o.m. de Verkoopdag (‘Eben-Haëzerfair’) en de oliebollenactie.

9. De financiële verantwoording van de Kerk tot en met 2018 kunt u hier vinden.
De financiële verantwoording van de Diaconie tot en met 2018 kunt u hier vinden.

10. Hier vindt u de begroting van de Kerk voor 2019.
En hier de begroting van de Diaconie voor 2019.

kerkdienst/Zendingsdienst
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10:00