Kerkdienst, 6 april 2014, 10:00 uur

Matteüs  27:11-26 is het Schriftgedeelte wat we in deze dienst lezen. Jezus wordt verhoord door Pilatus en wordt uiteindelijk overgeleverd om gekruisigd te worden.
Een bekend verhaal, maar wat gebeurt er veel in korte tijd! Pilatus die met zijn handen in het haar zit met Jezus. Zijn poging om de in zijn ogen onschuldige Jezus toch nog vrij te laten via een list mislukken. Hij wast letterlijk zijn handen in onschuld. We krijgen veel informatie over de manier waarop Jezus uiteindelijk aan een kruis terecht kon komen. De diepste bedoeling van de Schrift is het aanreiken van een spiegel, waarbij we onszelf kunnen zien in het licht van Gods liefde. Uiteindelijk zal de vraag zijn welke plaats wij denken in te nemen in dit beschreven verhaal.