Vieringen Pasen

Liturgie is magisch, maar geen magie.
Als we bidden en de God van het universum aanbidden dan gebeurt er iets onbegrijpelijks. Het laat ons iets proeven van iets ongrijpbaars, oogverblindends. Soms kan het haast magie lijken. Iemand zegt iets en mensen worden diep geraakt. Hoewel liturgie geen magie, illusie of tovenarij is, spreekt ze tot onze verbeelding. Het idee dat Jezus naar de aarde kwam en nu in ons leeft, het is een mysterie. Er is dus geen magische formule in liturgie, maar er zijn genoeg aanwijzingen die erop wijzen dat er meer is tussen hemel en aarde.
(Uit: Bid, luister, leef – dichter bij God, Rick Timmermans en Heleen Dekens)

Op donderdagavond is er de viering in de Gereformeerde Kerk, waar het lijdensverhaal gelezen zal worden, afgewisseld met liederen en gebed.
Op vrijdag vieren we avondmaal. Voor veel mensen een bijzonder moment om juist op dat moment de dood van onze Heer te gedenken.
Op zaterdag is er een sobere viering, waarin er de mogelijkheid bestaat (geen verplichting!) om op een persoonlijke wijze onze doop te vernieuwen.
Zondag mogen we Pasen vieren! Het thema van de dienst is: Christus opgewekt én opgewekte christenen.