Kerkdienst, 18 mei 2014, 18:45 uur

In de avonddienst lezen we verder uit het boek Jona.  Jona is een heel bekend verhaal. Hoofdstuk 2 is veel minder bekend. In de grote vis spreekt Jona een gebed uit. Een bijzonder gebed! Het is een gebed wat voor een groot deel samengesteld is uit diverse Psalmen. In zijn toestand zou ik eerder verwachten dat hij één zin roept: Heer, red me!

Jona gebruikt dus woorden uit zijn traditie. Wellicht voor ons ook een mogelijkheid? In ieder geval verbreekt Jona zo zijn stilzwijgen. En…. hij krijgt een nieuwe kans om…… naar de vijand, naar Ninevé te gaan.