Kerkdienst, 22 juni 2014, 10:00 uur

Zondag wordt Kees Bos bevestigd als ouderling-kerkrentmeester en neemt Bartele Vries afscheid.

Bovendien worden de pastoraal werkers Bep van Essen en John van Kasteel voorgesteld. Het is echt ‘mensenwerk’ in de kerk: mensen voeren hun taken uit. Het formulier spreekt over ‘roeping’. Dat is een ander taalveld: God roept ons als mensen om te bouwen aan zijn koninkrijk. Hij roept mensen om te bouwen aan een manier van leven waarbij Hij koning is. Het gewone dagelijkse leven en de hemelse visioenen van een ander leven mogen al in het leven hier en nu  met elkaar verbonden worden. Paulus schrijft in de brief aan de Romeinen over verbinding tussen God en mensen. Dat mag de basis zijn voor ons leven en werk hier. Een prachtige boodschap van genade, van niet-oordelen, van vrijspraak over ons leven wat we mogen ontvangen én mogen doorgeven.

We volgen de lezingen van de kindernevendienst, met in deze dienst een kleine aanpassing, omdat ik het belangrijk vond óók te horen over vrijspraak en genade uit hoofdstuk 3. Lezing: Romeinen 3:19-31.