Doopdienst, 6 juni 2014, 10:00 uur

Zondag 6 juni wordt Jacoba Maria v.d. Brom gedoopt. Ze heeft van haar ouders (Johan v.d. Brom en Colinda v.d. Hul) de roepnaam Lotte ontvangen.

Op het rooster van de kindernevendienst staat Romeinen 6.  ‘Toevallig’ gaat het daar ook over de doop. Nu wil Paulus in dit gedeelte niet de doop uitleggen, maar gebruikt hij het beeld van de doop om iets anders uit te leggen: de Thora wordt niet afgeschaft, maar krijgt na de komst van Jezus wél een andere plaats.

Wat heeft dat ons te zeggen? Hoe gaan wij om met regels, meer in het bijzonder de regels van God? Hoe gaan wij om met regels in ons dagelijks leven?

Ieder mens stelt haar of zijn eigen grenzen vandaag de dag. Het zou mooi zijn wanneer je door deze dienst zou kunnen ontdekken waarom je je wel of niet aan bepaalde regels houdt.

En helemaal mooi zou het zijn wanneer onze verbinding met Jezus, waar Paulus hier over spreekt in Romeinen 6, verdiept zou worden!

kerkdienst/afscheid KND
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10:00