Kinderdienst + avonddienst, 5 oktober 2014

Zondagmorgen er is er een kinderdienst met het thema ‘Kijk eens om je heen’. Jezus kijkt om zich heen, op weg naar Jeruzalem, en ziet Zacheüs. Tijdens de openluchtdienst lazen we ook het verhaal van de ontmoeting van Jezus met Zacheüs. Deze kinderdienst is min of meer een vervolg op het verhaal wat toen verteld is. Nu ligt het accent op de vraag:  wat heeft de ontmoeting met Jezus uitgewerkt in het leven van Zacheüs? Hij krijgt plotseling oog voor zijn eigen fouten én voor de mensen om zich heen!

In de avonddienst vervolgen we de lezingen uit Genesis. Dit keer lezen we het verhaal uit Genesis 28:10-22 waar Jakob, op de vlucht voor zijn broer Esau, een droom krijgt. Een bijzondere droom waarbij hij een ladder ziet die op de aarde staat en tot aan de hemel reikt. Engelen gaan omhoog en dalen af.  Wat betekende die droom voor Jakob en wat betekent die droom voor ons?