Kerkdienst, 12 oktober 2014, 10:00uur.

Zondag lezen we uit Genesis 32:4-33. Omdat we tot aan Advent het leven van Jakob volgen, slaan we ook een groot deel van Genesis over. Na zijn vlucht voor Esau laten we die gedeeltes liggen die zijn tijd beschrijven bij Laban. We pakken de draad van het leven van Jakob weer op wanneer hij teruggaat naar Kanaän. Net als zijn opa Abraham trekt hij dan vanuit Charan naar Kanaän. Met schrik en beven begint hij aan zijn reis, want hij weet dat een confrontatie zal volgen met zijn broer Esau. Hoe zal dat gaan aflopen? Behalve een confrontatie met zijn broer, staat hem, zonder dat hij daar rekening mee hield, een confrontatie te wachten met een onbekend persoon. Later zegt hij daarvan dat hij ‘oog in oog met God heeft gestaan’. Over die ontmoeting en die worsteling gaat het a.s. zondag.