Viering Heilig Avondmaal, 26 oktober 2014, 10:00uur & 18:45uur

Zondag 26 oktober vieren we in beide diensten het heilig avondmaal. Ook in beide diensten lezen we uit Genesis 33, waarin we lezen dat Jakob en Esau elkaar na twintig jaar weer ontmoeten! En wat voor een ontmoeting: ze vallen elkaar in de armen en huilen en kussen elkaar! Het gaat in de viering van het avondmaal om verzoening en in dit Bijbelverhaal gaat het over verzoening.

In de ochtenddienst lezen we de eerste vier verzen, en in de overweging zal ik een aantal gedachten bij dit moment van verzoening aanreiken. Die ons hopelijk helpen om op een goede manier deel te kunnen nemen aan de viering.
In de avonddienst lezen we het hele hoofdstuk en dan kijken we ook wat scherper naar wat er allemaal gebeurt tussen Jakob en Esau. En zonder Gods wonderlijke leiding was deze ontmoeting nooit tot stand gekomen. Het had maar een haar gescheeld of de geschiedenis had een andere wending genomen.

datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00

datum en tijdstip 05-04-2020 om 18:45