Kerkdienst, 11 november 2014, 10:00 uur

Jakob is na een jarenlang verblijf bij Laban weer teruggekeerd in Kanaän. Intussen hebben we gezien hoe hij na een intense worsteling zijn broer Esau onder ogen durfde te komen en dat er verzoening plaatsvond! De reis van Jakob gaat verder, en hij komt weer bij de plaats waar hij twintig jaar daarvoor een bijzondere droom van God ontving: Bethel. Het lijkt of de cirkel rond is, zeker wanneer Genesis 35 (wat we a.s. zondag lezen) eindigt met de begrafenis van Isaak waarbij hij samen met zijn broer Esau bij het graf van zijn vader staat. Maar tussen beide gebeurtenissen in wordt nog zoveel verteld waaruit blijkt dat de cirkel nog lang niet rond is. De reis gaat verder! Dat kunnen we ook zeggen van onze gemeente, waar Alex van de Bunt afscheid neemt als ouderling-kerkrentmeester en waar Arie van de Bunt zijn plaats overneemt. Hoeveel wisselingen en veranderingen er ook zijn in onze gemeente en soms ook in onze persoonlijke levens, de Here God gaat verder!