Kerkdienst, herdenken overledenen, 23 november 2014, 10:00 uur

A.s. zondag gedenken we de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. In het tweede deel van de dienst noemen we de namen en voor elk gemeentelid zal door de familie ook een kaars ontstoken worden. Daarnaast gedenken we ook mensen die we niet bij naam noemen: familieleden, vrienden, mensen die we kennen en het afgelopen jaar of al veel langer geleden overleden zijn. Wij geloven dat mensen in Gods handpalmen gegraveerd staan en niet vergeten worden. Daarom worden de kaarsen ook ontstoken aan de Paaskaars, het licht van de opstanding. We geloven niet alleen dat mensen niet vergeten zullen worden, maar ook dat ze voor altijd veilig zijn in Gods hand en in zijn werkelijkheid van licht opgevangen worden.

Daarnaast ronden we de lezingen af uit het boek Genesis. We lezen uit Genesis 48, waarin Jakob Jozef en zijn beide kleinzoons Manasse en Efraïm ontvangt, terwijl hij bezig is aan de laatste momenten in zijn leven. Jakob geeft de zegen door aan zijn kinderen en kleinkinderen en doet dat op een hele opmerkelijke manier. We hopen dat deze dienst de genodigde familieleden zal bemoedigen en ons allemaal moed geeft om  in deze onzekere wereld onze blik gericht te houden op Jezus, die leeft en daarom bidden we in deze dienst ook zingend: Jezus ga ons voor, deze wereld door, en U volgend op uw schreden, gaan wij moedig met U mede. Leid aan ons uw hand, naar het vaderland.