Oud- en nieuwjaarsdiensten, 31 december 2014, 19.30 uur, 1 januari 2015, 11.00 uur

Tijdens de dienst van Oudjaar lezen we de Psalm die traditioneel bij deze dag hoort: Psalm 90. We zullen deze Psalm gedeeltelijk lezen en zingen. Daarnaast lezen we ook uit Psalm 8, die net als Psalm 90 gaat over de kleinheid en beperktheid van een mens en over Gods grootheid. Tijdens de dienst gaat het ook over de nietigheid van de mens. Wel roepen beide Psalmen een heel eigen sfeer op: Psalm 8 is een lofzang, terwijl je Psalm 90 meer een klaagzang zou kunnen noemen. Daarnaast heeft Rien van Boeijen twee mooie liederen uit het Nieuwe Liedboek aangereikt, waar we één lied na de zegen zullen zingen:

Ga met God en Hij zal met je zijn,
jou nabij op al je wegen
met zijn raad en troost en zegen.
Ga met God en Hij zal met je zijn.
(Lied 416).

Op de eerste dag van het nieuwe jaar komen we om 11.00uur bij elkaar voor een ontmoetingsmoment in de Steiger. Dan zingen we een enkel lied en lezen uit Psalm 91. Het is bijzonder om te zien hoe anders de toon van deze Psalm is in vergelijking met Psalm 90. Waar Psalm 90 allerlei vragen stelt, roept de dichter van Psalm 91 uit dat als God je schuilplaats is, je niets kan overkomen.

Het is goed om vanuit dat geloofsvertrouwen de eerste dag van het nieuwe jaar samen te komen!