Viering Heilig Avondmaal, 11 januari, 10.00 & 18.45 uur.

Het eerste deel van Lucas 2 is het meest bekend. Dat lezen we meestal tijdens de kerstdiensten: Jozef en Maria die naar Bethlehem reizen en de geboorte van Jezus. Daarna de engel die de geboorte van Jezus bekend maakt aan de herders én de engelenzang én het bezoek van de herders aan het kind.

A.s. zondag lezen we het laatste deel van Lucas 2: Jozef en Maria die met het kind Jezus naar de tempel gaan om te doen wat er in de wet gevraagd wordt.

Daar ontmoetten ze Simeon en Hanna, die bijzondere dingen zeggen over dit kind. In de ochtenddienst lezen we het gedeelte over Simeon, in de avonddienst het gedeelte over Hanna. In beide diensten vieren we het avondmaal. ’s Morgens met de vraag hoe de heilige Geest werkt, omdat Lucas op die manier het gedrag van Simeon verklaart. ’s Avonds kijken we naar Hanna en vragen ons af wat Lucas ons duidelijk wil maken met de figuur van Hanna. Oneerbiedig gezegd lijkt het niet zo veel toe te voegen aan het verhaal. Dat dit niet zo is zullen we na de viering van het avondmaal zien.