School-Kerkdienst, 25 januari 10.00 uur.

Zondag is er de jaarlijkse dienst in samenwerking met de scholen, de zogenaamde Kerk-School-Gezinsdienst.
Het thema is het leven van Jozef. De kinderen hebben deze week geluisterd naar de verhalen over  Jozef.
Voor de kerkdienst is Genesis 50:15-21 gekozen. Nadat Jakob overleden is worden de broers bang. Wellicht zal Jozef alsnog zich wreken op hen voor al het kwaad wat ze hem aangedaan hebben?
Afgelopen week bezocht ik twee klassen van de van Rootselaarschool en praatte met de kinderen door over het spreekwoord: ‘wie hoog klimt kan diep vallen’. Een aantal reacties zal ik ook tijdens de dienst doorgeven. Jozef klom hoog, viel diep, maar werd daarna ook weer letterlijk op een troon gezet.
Hij ziet er de hand van God in om zijn volk te kunnen redden van de hongersnood.