Kerkdienst 15 februari 2015, 10 uur.

A.s. woensdag begint de 40 dagentijd.  De kindernevendienst zal vanaf volgende week zondag (22 februari, eerste zondag in 40 dagentijd)  in de kerkdienst ook telkens iets laten zien van het Paasproject met het thema ‘Jezus wint’.
A.s. zondag is dus de laatste zondag dat we lezen uit het evangelie naar Lucas. We lezen uit Lucas 6:1-11.
Dit gedeelte zou trouwens ook al goed gelezen kunnen worden in de 40 dagen tijd, want het eindigt met de woorden: De Schriftgeleerden en de Farizeeën raakten bijna buiten zinnen en begonnen onderling te overleggen wat ze met Jezus zouden doen.
Heftige discussies vonden plaats over wat wel en niet mocht op Sabbat. Jezus geneest een man op Sabbat, wat volgens de Farizeeën niet kon. Het lastige in deze verhalen is dat wij al weten dat de Farizeeën fout zitten en dat Jezus goed zit. Vallen er dan nog ontdekkingen te doen als we het vooraf al weten?
Hopelijk kan de Geest open maken wat soms teveel vast zit en onze ogen telkens meer  openen voor Gods liefde in Jezus.