Protestantse Kerk in Nederland
Eben-Haëzerkerk Nijkerkerveen
 
 
Vieringen Pasen 2015

Liturgie is magisch, maar geen magie.
Als we bidden en de God van het universum aanbidden dan gebeurt er iets onbegrijpelijks. Het laat ons iets proeven van iets ongrijpbaars, oogverblindends. Soms kan het haast magie lijken. Iemand zegt iets en mensen worden diep geraakt. Hoewel liturgie geen magie, illusie of tovenarij is, spreekt ze tot onze verbeelding. Het idee dat Jezus naar de aarde kwam en nu in ons leeft, het is een mysterie. Er is dus geen magische formule in liturgie, maar er zijn genoeg aanwijzingen die erop wijzen dat er meer is tussen hemel en aarde.
(Uit: Bid, luister, leef – dichter bij God, Rick Timmermans en Heleen Dekens)

Op vrijdag 3 april vieren we vanaf 19:30 uur Avondmaal tijdens de dienst van Goede Vrijdag. We lezen uit Johannes 12:20-36 waar Jezus over zijn kruisiging spreekt als een troonsbestijging.
Op Stille Zaterdag komen we ook om 19.30 uur bij elkaar in een gebedsdienst. We zingen een aantal passende liederen. Er is een enkel moment waarop we met elkaar ook stil zullen zijn en aan het eind van de dienst is er een moment van gezamenlijke doopvernieuwing. In tegenstelling tot de afgelopen jaren is er dit keer geen ritueel waarop het kruisteken op het voorhoofd ontvangen kan worden. We merkten dat het jaarlijks ritueel ook aan slijtage onderhevig is. Vandaar dat we dat dit jaar overslaan.
Op zondag mogen we Pasen vieren! We lezen het verhaal van de Emmaüsgangers en ontdekken dat Jezus het gesprek opneemt met ons. We geloven dat Hij dat als Opgestane ook met ons doet en ons antwoord vraagt. In verband met het 50 dagen project wat om bidden draait zullen we in deze Paasdienst bij bidden stilstaan. Jaap Roele en Hans Overbeek zullen in de dienst wat over het project vertellen.
De kindernevendienst sluit juist hun project van Pasen af in deze dienst. Naast onze organist Rien van Boeijen zullen Hugo Doornhof en Bas v.d. Pol hun muzikale medewerking verlenen!

 

 

Kent u iemand die ook deze
mail zou willen ontvangen?
Stuur dan dit mailtje door. 
Door op de onderstaande link te
klikken kan iedereen zich
aanmelden voor de informatiemail. 
Ik wil me ook aanmelden!
Deze mail gaat vaak over de de
komende kerkdienst waarin ds
B.G. Versteeg voorgaat. En een
enkele keer over iets anders. 
Het is niet noodzakelijk om
gemeentelid te zijn van de
Eben-Haëzerkerk. Iedereen
mag/kan zich aanmelden voor
deze mail. 
 
 

Inloggen


 

kerkdienst/afscheid KND
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 12-07-2020 om 18:45
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 26-07-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 02-08-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 09-08-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 23-08-2020 om 10:00
meer details

 
WELKOM
 
Komende preek
Misschien wil je vooraf al weten waar het over gaat in de diensten. Je zou zelf al met het thema bezig kunnen zijn, het gedeelte kunnen lezen en je zo al voorbereiden.
 
Fotoalbum
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.