Vieringen Pasen 2015

Liturgie is magisch, maar geen magie.
Als we bidden en de God van het universum aanbidden dan gebeurt er iets onbegrijpelijks. Het laat ons iets proeven van iets ongrijpbaars, oogverblindends. Soms kan het haast magie lijken. Iemand zegt iets en mensen worden diep geraakt. Hoewel liturgie geen magie, illusie of tovenarij is, spreekt ze tot onze verbeelding. Het idee dat Jezus naar de aarde kwam en nu in ons leeft, het is een mysterie. Er is dus geen magische formule in liturgie, maar er zijn genoeg aanwijzingen die erop wijzen dat er meer is tussen hemel en aarde.
(Uit: Bid, luister, leef – dichter bij God, Rick Timmermans en Heleen Dekens)

Op vrijdag 3 april vieren we vanaf 19:30 uur Avondmaal tijdens de dienst van Goede Vrijdag. We lezen uit Johannes 12:20-36 waar Jezus over zijn kruisiging spreekt als een troonsbestijging.
Op Stille Zaterdag komen we ook om 19.30 uur bij elkaar in een gebedsdienst. We zingen een aantal passende liederen. Er is een enkel moment waarop we met elkaar ook stil zullen zijn en aan het eind van de dienst is er een moment van gezamenlijke doopvernieuwing. In tegenstelling tot de afgelopen jaren is er dit keer geen ritueel waarop het kruisteken op het voorhoofd ontvangen kan worden. We merkten dat het jaarlijks ritueel ook aan slijtage onderhevig is. Vandaar dat we dat dit jaar overslaan.
Op zondag mogen we Pasen vieren! We lezen het verhaal van de Emmaüsgangers en ontdekken dat Jezus het gesprek opneemt met ons. We geloven dat Hij dat als Opgestane ook met ons doet en ons antwoord vraagt. In verband met het 50 dagen project wat om bidden draait zullen we in deze Paasdienst bij bidden stilstaan. Jaap Roele en Hans Overbeek zullen in de dienst wat over het project vertellen.
De kindernevendienst sluit juist hun project van Pasen af in deze dienst. Naast onze organist Rien van Boeijen zullen Hugo Doornhof en Bas v.d. Pol hun muzikale medewerking verlenen!