Oudjaarsdienst. 31 december, 19:30 uur

De koningin gaf woorden aan gevoelens die juist rond de jaarwisseling sterker kunnen zijn dan normaal: ‘Velen in onze wereld leven in spanning en onzekerheid over het bestaan. Onrust en bezorgdheid om de dag van morgen overheersen ook in Europa en in óns land. Zorg is er niet alleen om individuele welvaart maar ook om het welzijn van allen en het beheer van de aarde’.

In deze dienst houden we het zo dicht mogelijk bij huis en kijken naar ons eigen leven. We lezen uit Psalm 102. Daar lezen we over een scherpe  tegenstelling. Aan de ene kant gaan de dagen van de dichter heel snel voorbij, voor zijn gevoel heeft hij niet zo lang meer te leven, hij verdort als het gras. Maar:  God zal voor eeuwig bestaan en het zal goed komen met Jeruzalem. Voor hemzelf ziet hij weinig hoop, maar voor deze wereld en voor Jeruzalem ziet hij een grote toekomst weggelegd. Duidelijk is dat de dichter van Psalm 102 niet alleen voor zijn eigen geluk leeft, maar heel de wereld waarin hij leeft op het oog heeft en goede hoop heeft op een goede afloop! Met zo’n houding is er houvast wanneer we misschien wat onzeker de drempel overgaan naar het nieuwe jaar.

Vanavond is er geen kindernevendienst