Kerkdienst zondag 10 mei, 10 uur.

Tijdens de dienst op 1e Paasdag lazen we het verhaal over de Emmaüsgangers. Dat is ook het verhaal wat we tijdens het 50 dagenproject volgden.
Het vervolg hierop lezen we in Lucas 24:33-53. De twee mannen keren terug naar Jeruzalem en vertellen wat ze meegemaakt hebben.
Terwijl ze daar zijn verschijnt Jezus aan de discipelen die daar samen zijn. Een ingrijpend moment in het leven van iedereen. Angst en blijdschap wisselen elkaar af. Uiteindelijk zijn het niet alleen de emoties die de belangrijkste rol spelen, maar het verstand van de discipelen wat door Jezus geopend wordt.
Na de nodige bijzondere diensten is dit weer een ‘gewone’ dienst, maar ja, wat is ‘gewoon’ wanneer je met elkaar een verhaal leest en liederen zingt over Jezus die opstaat uit de dood?