Nieuwjaarsontmoeting. 1 januari, 10:00 uur

Dit jaar valt 1 januari op zondag. Daarom een ‘gewone’ kerkdienst en geen korte samenkomst in de Steiger. In de dienst zullen we lezen uit Prediker 1, waar o.a. staat: ‘Generaties gaan, generaties komen, maar de aarde blijft altijd bestaan. Wat er was, zal er altijd weer zijn, wat er is gedaan, zal altijd weer worden gedaan. Er is niets nieuws onder de zon’. Uitgerekend op de eerste dag van het nieuwe jaar wellicht wat sombere woorden van Prediker die waarschuwt dat er niets nieuws onder de zon is. Prediker is een onruststoker, die ons zeker zal helpen om wakker te worden wanneer we misschien weinig slaap hebben genoten…. Maar wel een weldadige en eerlijke onruststoker: hij weet dat het voor mensen belangrijk is om rust te kennen. Bijvoorbeeld een rustmoment samen in de kerk op de eerste (zon)dag van het nieuwe jaar. Maar hij weet ook dat je altijd je valse rust moet laten verstoren, om zo tot échte en werkelijke rust in je leven te kunnen komen. Vanuit die rust gaan we open het nieuwe jaar in!

Toewijding van Jezus in de tempel
Lucas 2: 22-39
Thema: Gewoon verder

Jozef en Maria willen Jezus opvoeden als een normaal kindje. Maar Jezus is heel bijzonder; Hij is het Koningskind. In de tempel zijn mensen die doorhebben hoe bijzonder Jezus is.