PKN
 
Eben-Haëzerkerk Nijkerkerveen

Viering Heilig Avondmaal. 8 januari, 10:00 uur

Schriftlezing: Lucas 3:1-14
In deze dienst vieren we ook het heilig avondmaal. Vandaar een korte overweging.
We zetten de lezingen voort uit het boek Lucas, waar we in de periode van Advent mee begonnen.
Johannes de Doper doopt in de rivier de Jordaan. Het aanbod is er voor iedereen om zich te laten dopen en zo vergeving van zonden te ontvangen. Maar Johannes neemt geen blad voor de mond, en waarschuwt mensen dat ze hun leven ook écht  moeten veranderen nu de Messias in aantocht is.
Wij vieren avondmaal, het onvoorwaardelijke aanbod is er om Gods vergeving te ontvangen. De spiegel die we van Johannes krijgen is dat avondmaal vieren ook echt verschil dient uit te maken in de praktijk van ons leven. De valkuilen liggen voor het oprapen: zo goed je best doen voor God dat je de hemel wilt verdienen met je eigen werken. Of aan de andere kant: vergeving ontvangen en er vanuit gaan dat je er zelf toch niets aan kunt doen of voor hoeft te doen. Over dat spanningsveld zal het in de overweging gaan.

 


Wijzen uit het Oosten
Matteüs 2: 1-12
Thema: Een andere weg

We ontdekken vandaag dat God soms een 'andere' manier gebruikt om tot zijn doel te komen.

 
 
 

Kerkdienst (Zendingsdienst)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 10:00 uur
meer details

Openluchtdienst (gezamenlijke kerken Nijkerkerveen)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 16:00 uur
meer details

 
WELKOM
 
Komende preek
Misschien wil je vooraf al weten waar het over gaat in de diensten. Je zou zelf al met het thema bezig kunnen zijn, het gedeelte kunnen lezen en je zo al voorbereiden.
 
Fotoalbum
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.