Viering Heilig Avondmaal. 8 januari, 10:00 uur

Schriftlezing: Lucas 3:1-14
In deze dienst vieren we ook het heilig avondmaal. Vandaar een korte overweging.
We zetten de lezingen voort uit het boek Lucas, waar we in de periode van Advent mee begonnen.
Johannes de Doper doopt in de rivier de Jordaan. Het aanbod is er voor iedereen om zich te laten dopen en zo vergeving van zonden te ontvangen. Maar Johannes neemt geen blad voor de mond, en waarschuwt mensen dat ze hun leven ook écht  moeten veranderen nu de Messias in aantocht is.
Wij vieren avondmaal, het onvoorwaardelijke aanbod is er om Gods vergeving te ontvangen. De spiegel die we van Johannes krijgen is dat avondmaal vieren ook echt verschil dient uit te maken in de praktijk van ons leven. De valkuilen liggen voor het oprapen: zo goed je best doen voor God dat je de hemel wilt verdienen met je eigen werken. Of aan de andere kant: vergeving ontvangen en er vanuit gaan dat je er zelf toch niets aan kunt doen of voor hoeft te doen. Over dat spanningsveld zal het in de overweging gaan.

Wijzen uit het Oosten
Matteüs 2: 1-12
Thema: Een andere weg

We ontdekken vandaag dat God soms een 'andere' manier gebruikt om tot zijn doel te komen.

kerkdienst/Zendingsdienst
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10:00