PKN
 
Eben-Haëzerkerk Nijkerkerveen

School-Kerkdienst. 22 januari, 10:00 uur

Deze zondag is er de jaarlijkse dienst 'Gezin-School-Kerk'.
In deze kinderdienst is het Thema: 

Petrus - Leren vertrouwen door vallen en opstaan.

Petrus is heel vaak een 'haantje de voorste'. Hij is de eerste die vraagt of hij over het water naar Jezus toe mag lopen. Zo is hij vaak de eerste die antwoord geeft wanneer Jezus iets aan de discipelen vraagt. Soms blaast hij hoog van de toren: 'Al zal iedereen U verlaten Heer, ik zal U nooit verlaten. Ik ben bereid voor U te sterven'.

Maar Petrus kan die stoere taal niet altijd waarmaken. Wanneer hij over het water loopt wordt hij bang en begint te zinken. Nadat Jezus gevangen is genomen verraadt hij Jezus en vlucht hij daarna. Net als de andere discipen is hij bang.  Wanneer angst je in de greep heeft, blijft er weinig over van de stoere taal die je misschien ooit gebruikte....

En toch, we lezen ook het verhaal waarbij de discipelen zonder enige angst door Jeruzalem lopen en zelfs een verlamde man genezen. Hoe kan dat toch? Eerst waren ze zo bang, en nu lijkt het wel of ze nergens bang voor zijn en ze genezen zelfs een man in het openbaar. Over die vraag zal het gaan in deze kinderdienst. De kinderen hebben op school liederen geleerd die we ook in deze dienst zullen zingen. 

 


Kinderdienst!

 
 
 

Kerkdienst (Zendingsdienst)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 10:00 uur
meer details

Openluchtdienst (gezamenlijke kerken Nijkerkerveen)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 16:00 uur
meer details

 
WELKOM
 
Komende preek
Misschien wil je vooraf al weten waar het over gaat in de diensten. Je zou zelf al met het thema bezig kunnen zijn, het gedeelte kunnen lezen en je zo al voorbereiden.
 
Fotoalbum
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.