Bevestiging ambtsdragers. 29 januari, 10:00 uur

Geslachtsregisters zijn niet bepaald de favouriete gedeeltes van veel mensen.

Toch lezen we in deze dienst het geslachtsregister wat in Lucas 3 staat.
Maar we beginnen te lezen bij de doop van Jezus in de Jordaan (v.a. vers 21) waar Jezus een stem hoort uit de hemel die zegt: 'Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde'. Wij kennen het als term wel heel goed: Jezus is de zoon van God. Maar wat betekent dat eigenlijk? Dit geslachtsregister wil daar iets over zeggen: Jezus was, zoals werd aangenomen, de zoon van Jozef (vers 23). Maar ......., hij is net als de laatste persoon in  het geslachtsregister, Adam, de zoon van God. Er is in de loop van de geschiedenis binnen de kerk heel wat afgestreden over de betekenis van de term 'zoon van God'. Dat gaan we zondag niet doen. Wel gaan we kijken welke betekenis die woorden voor ons als gemeente hebben, voor ambtsdragers die bevestigd worden. Want ook gelovigen worden zonen/dochters van God genoemd.

De uitdrijving van onreine geesten
Marcus 1: 21-28
Thema: Schaduwen verdwijnen

We leren en ontdekken vandaag dat schaduwen van ziekte, kwaad en dood door Jezus verdwijnen.