Kerkdiensten zondag 7 juni 2015. Viering Heilig Avondmaa, 10.00 en 18.45 uur.

A.s. zondag mogen we avondmaal vieren. We lezen verder uit de brief aan de Efeziërs. ’s Morgens lezen we Efeziërs 2:11-22, waarin Paulus spreekt over een muur van vijandschap die is weggehaald door Jezus’ sterven en opstanding. Over deze muur zal het gaan in de overweging voorafgaand aan de viering van het avondmaal. Muren zijn zo maar gebouwd, ook onderling. Jezus breekt juist muren af en daarom mogen wij juist naar het avondmaal komen. We mogen zijn vergeving en  genade ontvangen én we mogen  onze stenen, waarmee  we vijandige muren bouwen,  mee nemen en aan Hem geven.
’s Avonds lezen we het eerste deel van hoofdstuk 2, Efeziërs 2:1-10 waar het woord ‘genade’ centraal staat. Dat woord zal ik behandelen aan de hand van de gelijkenis van de verloren zoon.