Doopdienst. 5 februari, 10:00 uur

Jezus is voor ons christenen een voorbeeld. Wij mogen Hem navolgen in de manier waarop Hij leefde. Behalve voorbeeld is Hij ook onze Redder: waar wij in tekortschieten en in tekort blijven schieten staat Hij borg dat dit nooit een breuk met God zal geven. Dat is wat we ten diepste ook vieren in de doop. A.s. zondag mag Jens van den Berg gedoopt worden. In deze dienst lezen we verder uit het boek Lucas, hoofdstuk 4, vers 1-13. Het is bijzonder dat Jezus de woestijn wordt ingeleid door de Geest! En in die woestijn gaat Jezus het gevecht aan met de duivel. Wanneer wij navolgers zijn van Jezus zal ook de woestijn een plek hebben in ons leven, maar zullen we ook mogen overwinnen op de stem van de Boze! We mogen groeien in contact met God, met elkaar en met onszelf. Jezus geeft een prachtig voorbeeld in zijn communicatie met de duivel hoe ook wij daarin stapje voor stapje verder kunnen komen!

De schoonmoeder van Petrus
Marcus 1: 29-39
Thema: onderweg met ...

Vandaag horen we over een 'gewone' dag van Jezus. Hij is onderweg, hij werkt, vertelt en geneest tussen God en mensen.