Kerkdienst. 12 februari, 10:00 uur

We lezen a.s. zondag in de morgendienst uit Lucas 5,1-11. Het is een bekend verhaal, maar het blijft altijd weer heel bijzonder: Jezus vraagt aan Petrus om naar diep water te varen en daar de netten uit te werpen. Petrus snapt die opdracht niet, omdat ze de hele nacht al gevist hebben en niets gevangen hebben. 'Maar als u het zegt, zal ik de netten uitwerpen' is zijn antwoord. En dan blijkt het net zo vol vissen te zitten dat het dreigt te scheuren. Petrus valt neer voor de voeten van Jezus en zegt: 'Ga weg van mij, Heer, want ik ben een zondig mens'. Zoals zo vaak zit Petrus direct in een crisis. Maar zoals ook zo vaak helpt Jezus hem weer verder en belooft hem dat hij een visser van mensen zal worden. Het is dus niet zomaar een wonderverhaal, maar een verhaal met een diepere strekking. En die strekking, die boodschap proberen we op het spoor te komen zodat ook wij die booschap als gemeente en als gelovige mogen beantwoorden.

Genezing van een melaatse
Marcus : 40-45
Thema: Ruilen?

We horen vandaag een verhaal over hoe Jezus een melaatse geneest.
Jezus heeft heel veel voor mensen over.