Kerkdienst zondag 21 juni 2015, 10 uur.

Deze weken lezen we uit de brief aan de Efeziërs. We zijn gekomen bij hoofdstuk 3. In het voorafgaande gedeelte maakte Paulus duidelijk dat de muur van vijandschap
tussen Joden en heidenen is neergehaald. Jezus heeft niet alleen vrede gebracht tussen God en mensen, maar ook tussen mensen onderling.
Nu bestond deze jonge gemeente uit deze twee verschillende groepen: gelovigen met een heidense achtergrond en gelovigen met een Joodse achtergrond. En die verschillen moeten allerlei spanningen opgeleverd hebben. Want ook in hoofdstuk 3 laat hij in het bijzonder aan de mensen met een heidense achtergrond weten dat zij niet minder belangrijk zijn dan de mensen met een Joodse achtergrond. En hij geeft aan dat ze kunnen groeien in hun geloof. Hij bemoedigt én hij daagt uit om verder te komen! God weet wat wij als gemeenteleden vandaag nodig hebben: bemoediging of uitdaging. En misschien wel beide!!