Kerkdienst. 26 februari, 10:00 uur

Jezus doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt. Hij ontmoet een Samaritaanse vrouw bij een waterput, terwijl Samaritanen en Joden geen contact met elkaar onderhielden. En Jezus vraagt om water, omdat Hij dorst heeft. Er ontwikkelt zich een gesprek wat echt de diepte ingaat! Zo weet Jezus vaak de kern te raken, niet om mensen te treffen met zijn woorden, maar om ze tot in hun diepste kern te geven waar ze naar verlangen: echte liefde die nooit ophoudt. In dit gesprek noemt Hij dat levend water. En natuurlijk dringt zich altijd de vraag op bij het lezen van zo'n verhaal: wat betekent dat nu voor ons? Hoe raakt Jezus ons in ons leven? En hoe doorbreken wij grenzen die we zelf of die anderen opwerpen?

Ik ben de bron van levend water
Johannes 4: 1-30
Thema: Jezus, het levende water.

Goed drinkwater heb je nodig om te leven. Dit wordt ook al eerste verzorgd als er een natuurramp gebeurd is: alle slachtoffers moeten eerst voldoende drinkwater hebben. Jezus vergelijkt zichzelf met bijzonder drinkwater.