Kerkdienst. 4 maart, 10:00 uur

In de diensten in deze veerigdagentijd volgen wij het rooster van de kindernevendienst. Zij hebben elke zondag een Bijbelgedeelte waarin Jezus zegt ‘Ik ben’. Deze keer is het de uitspraak van Jezus: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft’ (Johannes 8:12).

Zoals we vorige week al zagen stelt Jezus zich door deze ‘Ik ben’ uitspraken gelijk aan God.
En dat roept heftig verzet op van de kant van de Farizeeën. Johannes beschrijft het conflict tussen Jezus en de Farizeeën heel zwart-wit. Zoals hij in alles zwart-wit de verhalen over Jezus vastlegt. Licht en duisternis, waarheid en leugen, geloof en ongeloof. Het vormen allemaal zwart-wit tegenstellingen die bij Johannes de revue passeren. Onze tijd is meer genuanceerd. Vandaag de dag lijkt geloven meer een kwestie van smaak te zijn, van je eigen inzicht. Wat kunnen wij vandaag dan met die radicale teksten uit Johannes? Het cirkelt zondag dus om de vragen van waarheid en onwaarheid en hoe wij zelf daarin licht kunnen ontvangen.

Ik ben het licht voor de wereld
Johannes 8: 12-20
Thema: Jezus, het licht voor de wereld.

Jezus is het licht door wie Hij is en wat Hij doet. Je kunt Hem niet missen om de goede weg voor het leven te vinden.