Kerkdienst. 25 februari, 10:00 uur

Het zijn hele bekende woorden voor veel mensen die Jezus in Johannes 14 uitspreekt: Ik ben de weg, de waarheid, en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door mij. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, zeggen we soms. Maar in deze uitspraak van Jezus blijkt dat voor het geloof in God niet echt te gelden. Er is één weg, die alle andere wegen in alle scherpte lijkt uit te sluiten. In een tijd waarin zoveel verschillende religies op ons af komen en ook wegen waarbij God geen enkele rol meer speelt, spreken deze woorden echter hele duidelijke taal.

Maar het hele opvallende is dat Jezus deze woorden spreekt tijdens de zogenaamde afscheidsgesprekken, net voordat hij gaat sterven. En het gaat hier helemaal niet over andere religies. Het gaat over het naderende afscheid van Jezus zelf.

Daar zullen we in de dienst van zondag naar kijken. En natuurlijk kunnen we er ook niet omheen om deze exclusieve aangewezen weg door en van Jezus te betrekken op de veelheid van wegen die we vandaag om ons heen zien.

Ik ben de weg, de waarheid en het leven.
Johannes 14: 1-13
Thema: Jezus, de weg, de waarheid en het leven.
Jezus wil ons de goede weg wijzen naar God, naar een gelukkig leven.

datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00

datum en tijdstip 05-04-2020 om 18:45