Kerkdienst. 1 april, 10:00 uur

Net zoals in de afgelopen weken volgen we samen met de kindernevendienst het evangelie volgens Johannes. In deze 40 dagentijd in het bijzonder de uitspraken van Jezus die beginnen met 'Ik ben'. Deze zondag zijn dat de woorden: 'Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft'.  Jezus zegt deze woorden tegen Marta, nadat haar broer Lazarus is overleden. Jezus wekt Lazarus op, terwijl hij al vier dagen in het graf ligt! Een heel bijzonder verhaal, wat door de andere evangelisten niet verteld wordt. Johannes heeft het wel opgetekend. Bijzonder eigenlijk, dat dit grote wonder helemaal niets schrijven. Uiteindelijk vormde dit magistrale wonder de inleiding op Jezus' gevangenneming, zijn dood en daarna zijn  opstanding! Wanneer ik het zo opschrijf lijken het allemaal hele vanzelfsprekende gebeurtenissen te zijn. We zullen zien dat het voor niemand vanzelfsprekend was.

Ik ben de opstanding en het leven
Johannes 11
Thema: Jezus, de opstanding en het leven

Vandaag horen we dat Jezus sterker is dan de dood en dat ons leven ook niet vastloopt in de dood. We mogen leven met God, nu en altijd.

datum en tijdstip 18-08-2019 om 10:00

datum en tijdstip 18-08-2019 om 18:45