PKN
 
Eben-Haëzerkerk Nijkerkerveen

Kerkdienst. 1 april, 10:00 uur

Net zoals in de afgelopen weken volgen we samen met de kindernevendienst het evangelie volgens Johannes. In deze 40 dagentijd in het bijzonder de uitspraken van Jezus die beginnen met 'Ik ben'. Deze zondag zijn dat de woorden: 'Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft'.  Jezus zegt deze woorden tegen Marta, nadat haar broer Lazarus is overleden. Jezus wekt Lazarus op, terwijl hij al vier dagen in het graf ligt! Een heel bijzonder verhaal, wat door de andere evangelisten niet verteld wordt. Johannes heeft het wel opgetekend. Bijzonder eigenlijk, dat dit grote wonder helemaal niets schrijven. Uiteindelijk vormde dit magistrale wonder de inleiding op Jezus' gevangenneming, zijn dood en daarna zijn  opstanding! Wanneer ik het zo opschrijf lijken het allemaal hele vanzelfsprekende gebeurtenissen te zijn. We zullen zien dat het voor niemand vanzelfsprekend was.
 

 


Ik ben de opstanding en het leven
Johannes 11
Thema: Jezus, de opstanding en het leven

Vandaag horen we dat Jezus sterker is dan de dood en dat ons leven ook niet vastloopt in de dood. We mogen leven met God, nu en altijd.

 
 
 

Kerkdienst (Zendingsdienst)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 10:00 uur
meer details

Openluchtdienst (gezamenlijke kerken Nijkerkerveen)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 16:00 uur
meer details

 
WELKOM
 
Komende preek
Misschien wil je vooraf al weten waar het over gaat in de diensten. Je zou zelf al met het thema bezig kunnen zijn, het gedeelte kunnen lezen en je zo al voorbereiden.
 
Fotoalbum
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.