Kerkdienst zondag 15 november, 10.00 uur.

Zondag lezen we verder uit 1 Samuël over het leven van David. In tegenstelling tot de vorige keer, toen David zich zo goed wist te beheersen en weigerde om koning Saul te doden, komen we nu een David tegen die zéér verontwaardigd is. Hij verliest zijn zelfbeheersing. Zo zeer zelfs dat hij zijn medestrijders oproept met hem mee te gaan en de man die hem boos heeft gemaakt te doden! Zover komt het niet, want Abigaïl, de vrouw van deze man, komt tussenbeide.
David gelooft dat God haar gestuurd heeft om hem voor een grote fout te behoeden.
Schriftlezing: 1 Samuël 25:1-35. Eventjes de weg kwijt zijn, ook dat overkomt een man die gezalfd is met Gods Geest. Hij zou het later in zijn leven nog vaker tegenkomen, en toen was er geen ‘reddende engel’ om hem voor grote fouten te behoeden. Toch zijn ‘gezalfden’ mensen onderweg die geleid worden door Gods Geest. Wat die Geest dan uitwerkt willen  we zondag overdenken.