Herdenken overledenen, zondag 22 november, 10.00 uur.

Zondag 22 november gedenken we onze gemeenteleden die het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden.
In het eerste deel van de dienst lezen we voor de laatste keer over het leven van David. De Schriftlezing is: 2 Samuël 1:17,18 en 23-27.
David hoort via een boodschapper over de dood van Saul en zijn hartsvriend Jonathan. Hij schrijft een lied over Saul en Jonathan. Daarbij geeft hij de opdracht aan de Israëlieten om dit lied te blijven zingen. Een opmerkelijke inhoud heeft dit lied bovendien. Je zou niet verwachten dat hij zo  positief over Saul zou schrijven.

In het tweede deel van de dienst gedenken we de gemeenteleden die het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. Voor elk gemeentelid wordt een kaars ontstoken aan de Paaskaars. Het symbool is veelbetekenend! De Paaskaars is het teken van opstanding, van overwinning op de dood. Vanuit dat perspectief willen wij onze gemeenteleden gedenken. Verdriet en pijn zal er ook a.s. zondag zijn en intens beleefd worden. In alle leegte en gemis mogen we die pijn verbinden met Gods pijn en zijn leegte die aan het kruis zichtbaar werd, maar die niet het laatste woord had!