PKN
 
Eben-Haëzerkerk Nijkerkerveen

Herdenken overledenen, zondag 22 november, 10.00 uur.

Zondag 22 november gedenken we onze gemeenteleden die het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden.
In het eerste deel van de dienst lezen we voor de laatste keer over het leven van David. De Schriftlezing is: 2 Samuël 1:17,18 en 23-27.
David hoort via een boodschapper over de dood van Saul en zijn hartsvriend Jonathan. Hij schrijft een lied over Saul en Jonathan. Daarbij geeft hij de opdracht aan de Israëlieten om dit lied te blijven zingen. Een opmerkelijke inhoud heeft dit lied bovendien. Je zou niet verwachten dat hij zo  positief over Saul zou schrijven.

In het tweede deel van de dienst gedenken we de gemeenteleden die het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. Voor elk gemeentelid wordt een kaars ontstoken aan de Paaskaars. Het symbool is veelbetekenend! De Paaskaars is het teken van opstanding, van overwinning op de dood. Vanuit dat perspectief willen wij onze gemeenteleden gedenken. Verdriet en pijn zal er ook a.s. zondag zijn en intens beleefd worden. In alle leegte en gemis mogen we die pijn verbinden met Gods pijn en zijn leegte die aan het kruis zichtbaar werd, maar die niet het laatste woord had!
 

Kent u iemand die ook deze
mail zou willen ontvangen?
Stuur dan dit mailtje door. 
Door op de onderstaande link te
klikken kan iedereen zich
aanmelden voor de informatiemail. 
Ik wil me ook aanmelden!
Deze mail gaat vaak over de de
komende kerkdienst waarin ds
B.G. Versteeg voorgaat. En een
enkele keer over iets anders. 
Het is niet noodzakelijk om
gemeentelid te zijn van de
Eben-Haëzerkerk. Iedereen
mag/kan zich aanmelden voor
deze mail. 
 
 
 

Kerkdienst (Zendingsdienst)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 10:00 uur
meer details

Openluchtdienst (gezamenlijke kerken Nijkerkerveen)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 16:00 uur
meer details

 
WELKOM
 
Komende preek
Misschien wil je vooraf al weten waar het over gaat in de diensten. Je zou zelf al met het thema bezig kunnen zijn, het gedeelte kunnen lezen en je zo al voorbereiden.
 
Fotoalbum
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.