Oudejaarsdienst, donderdag 31 december 2015, 19.30 nuur. Nieuwjaar, vrijdag 1 januari 2016, 11 uur

In de dienst op Oudjaar lezen we verder uit Lucas. We luisteren naar het verhaal waarin Jezus als 12 jarige jongen in de tempel achterblijft, tot schrik van zijn ouders,  die hem pas na een dag missen. En daarna met angst en beven op zoek gaan naar hem. Aan de ene kant moet Jezus een zorgeloze jeugd gehad hebben, aan de andere kant zien we in dit verhaal dat in de beste families onbegrip en miscommunicatie aanwezig is.
Op 1 januari komen we om 11.00 bij elkaar in de Steiger, voor een korte gebedsdienst. We zingen een aantal liederen, en staan kort stil bij Lied 911: ‘Rots waaruit het leven welt’. Omdat we op de avond van Oudjaar stil zullen staan bij de angst van Maria en de veiligheid die in geloven geboden wordt, sluiten we daarbij op de eerste dag van het nieuwe jaar aan door dit lied van veiligheid te zingen en er iets over te horen.

.