Zondag 10 januari 2016, viering Heilig Avondmaal, 10.00 uur en 18.45 uur.

A.s. zondag vieren we het avondmaal in beide diensten. We lezen verder uit het evangelie naar Lucas. Oorspronkelijk was ik van plan te lezen uit Lucas 3. Na Lucas 2 gelezen te hebben tijdens kerst en na kerst zou het logisch zijn om hoofdstuk 3  te lezen. Johannes de Doper komt in Lucas 3 aan de orde. In Lucas 7 wordt echter beschreven hoe Johannes,  die intussen gevangen is genomen,  aan Jezus vraagt: ‘Bent u degene die komen zou of moeten we een ander verwachten?’ Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om het verhaal van Johannes te belichten vanuit Lucas 7. In de morgendienst lezen we  de verzen 18-23 en ’s avonds 24-35.