Doopdienst. 6 mei 2012, 10:00 uur

A.s. zondag worden er drie kinderen gedoopt:
Fijtje Cornelia Dorinda Berculo,
Leano Leendert  Rijlaarsdam
Rylan Terence Versteeg.

We lezen verder uit het evangelie volgens Johannes, hoofdstuk 21:1-14. De discipelen zijn na de verschijning van Jezus weer aan het vissen gegaan op het meer van Tiberias. Dan verschijnt Jezus opnieuw en roept vanaf de oever of ze wat te eten hebben, terwijl ze die nacht niets gevangen hebben. Ze kunnen hem dus niets geven. Wanneer ze op zijn aanwijzingen het net aan de rechterkant uitwerpen zit het vol met 153 vissen. Daarna eten ze samen aan de wal enige van deze vissen. Maar Jezus zelf blijkt tóch ook al vis te hebben en roostert een vis op het vuur. Wonderlijk. Een verhaal vol symboliek, vol bijzondere momenten. Eerder in het evangelie volgens Lucas is er een wonderbaarlijke visvangst geweest en heeft Jezus gezegd dat ze 'vissers van mensen' zouden worden. Voordat het echter zover is ontvangen zijn volgelingen het nodige onderwijs, waarbij dit teken een van de laatste momenten is geweest van voorbereiding op hun taak.