Kerkdienst. 13 mei, 10:00 uur

A.s. zondag lezen we het laatste gedeelte uit het evangelie volgens Johannes. Na zijn opstanding is Jezus nu voor de derde keer verschenen aan zijn discipelen. De vorige week lazen we over de wonderbaarlijke visvangst. Nadat ze samen wat van de vissen genuttigd hadden, richt Jezus zich tot Petrus. Hij vraagt drie keer aan hem of hij Jezus lief heeft. Petrus was zo ongelooflijk tekort geschoten naar Jezus toe, dat herstel nodig is. Herstel zodat Petrus zelf ook weer een visser van mensen kan worden en hier wordt hij weer in dienst genomen door Jezus. Wij leven in een tijd waarin veel mensen zich tekort voelen schieten. Wat heeft dit gedeelte ons hierin voor vandaag te zeggen?