Hemelvaart. 17 mei, 10:00 uur

Tijdens de dienst op Hemelvaartsdag lezen we uit Johannes 16:1-16. We staan met name stil bij vers 7: 'Werkelijk, het is goed voor jullie dat ik ga, want als ik niet ga zal de pleitbezorger niet bij jullie komen, maar als ik weg ben, zal ik hem jullie zenden'.
Jezus bedoelt met de pleitbezorger de heilige Geest. Waarom kon Jezus de heilige Geest pas zenden nadat Hij naar de hemel is gegaan?

Hemelvaart is in ieder geval een feestdag! Geen dag van afscheid nemen en verdriet, hoewel de discipelen dat op dat moment zeker wel zo hebben ervaren. Maar het is een afscheid wat goed is en wat beter is voor zijn volgelingen.