Pinksteren 27 mei 2012 10:00uur

Eigenlijk is het een heel vreemd fenomeen: het Pinksterfeest.
Het zou het meest begrijpelijke en logische feest van alle christelijke feesten horen te zijn, want nu gaat het niet over een gebeurtenis van 2000 jaar geleden, maar om wat er in ons leven hier en nu zich afspeelt als wij geloven.
Daar kan dus elke gelovige over meepraten, zou je zeggen.
En toch wringt het daar nu juist. Want het kan ons ook  helemaal op onszelf terugwerpen. Paulus bemoedigt de gelovigen in Efeze juist door het over dát spanningsveld te hebben. We lezen uit Efeziërs 2:19-3:20