Doopdienst. 1 juli 2012, 10:00uur

A.s. zondag worden twee kinderen gedoopt: Yara en Isiz Bloemendaal. We lezen in de dienst ook over dopen, n.l. over de doop van Jezus in de Jordaan (Lucas 3:15-22). Johannes de Doper doet iets wat nog niet eerder gebeurd is: mensen uit Israël gaan kopje onder in de Jordaan en laten zich dopen. Dat gebeurde in die tijd alleen met mensen die heiden waren en tot het joodse geloof overgingen. Maar nu roept Johannes ook de inwoners van Israël zelf zich te laten dopen. En ook Jezus geeft hier aan gehoor. En dan daalt de heilige Geest in de gedaante van een duif op Jezus neer en klinkt er een stem: 'Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde'. Bijzondere gebeurtenissen die ook na 2000 jaar nog bijzonder zijn. En niet alleen dat, maar die gebeurtenis herhaalt zich telkens wanneer mensen zich verbinden met Jezus!