PKN
 
Eben-Haëzerkerk Nijkerkerveen

Doopdienst. 1 juli 2012, 10:00uur

A.s. zondag worden twee kinderen gedoopt: Yara en Isiz Bloemendaal. We lezen in de dienst ook over dopen, n.l. over de doop van Jezus in de Jordaan (Lucas 3:15-22). Johannes de Doper doet iets wat nog niet eerder gebeurd is: mensen uit Israël gaan kopje onder in de Jordaan en laten zich dopen. Dat gebeurde in die tijd alleen met mensen die heiden waren en tot het joodse geloof overgingen. Maar nu roept Johannes ook de inwoners van Israël zelf zich te laten dopen. En ook Jezus geeft hier aan gehoor. En dan daalt de heilige Geest in de gedaante van een duif op Jezus neer en klinkt er een stem: 'Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde'. Bijzondere gebeurtenissen die ook na 2000 jaar nog bijzonder zijn. En niet alleen dat, maar die gebeurtenis herhaalt zich telkens wanneer mensen zich verbinden met Jezus!

 
 
 

Kerkdienst (Zendingsdienst)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 10:00 uur
meer details

Openluchtdienst (gezamenlijke kerken Nijkerkerveen)
datum en tijdstip 24-06-2018 om 16:00 uur
meer details

 
WELKOM
 
Komende preek
Misschien wil je vooraf al weten waar het over gaat in de diensten. Je zou zelf al met het thema bezig kunnen zijn, het gedeelte kunnen lezen en je zo al voorbereiden.
 
Fotoalbum
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.