Kerkdienst. 5 augustus 2012, 10:00uur

Aankomende zondag maken we een begin met het lezen uit het boek Genesis. Dat is trouwens ook de betekenis van de naam Genesis: Begin (Hebreeuws) of wording (Grieks). In hoofdstuk 1-11 gaat het over het begin van de wereld, vanaf hoofdstuk 12 gaat het over het begin van het volk Israël, wat begint met de roeping van Abram.

We beginnen met het begin van het volk Israël in hoofstuk 12 en lezen de verzen 1-9. God spreekt tot Abram dat hij zijn vertrouwde omgeving moet verlaten en op weg moet gaan naar een land dat God hem zal wijzen. Als Christenen mogen wij verbonden zijn met het volk Israël, en daarom mogen wij ook in het begin van het volk Israël het allereerste begin zien van het spreken van God tot ons. Wat heeft dat begin te zeggen voor ons leven hier en nu? Waarom riep God Abram eigenlijk? We zullen zingen uit Gezang 1: 'God heeft het eerste woord, voor wij ter wereld kwamen, riep Hij ons reeds bij name, zijn roep wordt nog gehoord'.

Kent u iemand die ook deze mails zou willen ontvangen?
Stuur dan dit mailtje door. Door op de onderstaande link te
klikken kan iedereen zich aanmelden voor de informatiemail
over de de komende kerkdienst te ontvangen waarin ds B.G.
Versteeg voorgaat. Het is niet noodzakelijk om gemeentelid
te zijn van de Eben-Haëzerkerk Iedereen mag/kan zich
aanmelden voor deze mail.
Klik hier: Ik wil me ook aanmelden!

wegens Corona geen dienst
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10:00