Vrienden van Gruisor

Sponsering
Zoals in het kerkblad van juli/augustus te lezen is, is de sponsering van de adoptiekinderen bij de organisatie I.C.D. gestopt. Tijdens de diaconievergadering van afgelopen juni j.l. is Gert v.d. Ham namens de stichting Nijkerk voor Gruisor (Roemenië) aangeschoven om het een en ander te vertellen over de projecten die daar lopen. Wij werden enthousiast door het verhaal over het plaatselijk schooltje. Dat willen we graag samen met u sponseren.

Onderwijs en een maaltijd of een maaltijd en onderwijs?
Kinderen krijgen op school een maaltijd aangeboden wat voor veel ouders een reden is om hun kind(eren) naar school te sturen. Hier is het gebruikelijk dat er thuis gegeten wordt en dat de kinderen voor onderwijs naar school komen maar dat is in Gruisor en Csoka (=aangrenzend dorpje) dus anders.

Controle
Onderwijs is ontzettend belangrijk voor de toekomst van de kinderen. Er is zelfs de mogelijkheid om na de lagere school onderwijs te volgen in een dorp verderop op een hogere school. Ook daaraan draagt deze stichting bij dat er geld voor vervoer is. Dit alles wordt serieus gecontroleerd. Mensen uit onze kerk (Gert, John, Peter, Carin, Gerrit en Erik; “vrienden van Gruisor”) gaan met regelmaat naar Gruisor, zodat er gecontroleerd wordt dat het geld goed terecht komt en er ook minimaal 2 x per jaar een stukje geschreven kan worden in het kerkblad. Zo weet een ieder wat er met het geld wordt gedaan. Ook wordt de diaconie op de hoogte gehouden.

Meedoen?!
Hopelijk bent u er van overtuigd dat kinderen recht hebben op eten en onderwijs en daarmee op een toekomst. Wilt u meedoen? Maak dan automatisch elke maand €2,04 (meer mag ook) over naar de diaconie, Banknummer 34.78.86.701 t.n.v. sponsoring Gruisor.
Waarom zo`n raar bedrag zult u zeggen. Dat komt door de wisseling van de gulden naar de euro. Toen is dat bedrag vastgesteld. De mensen die al jaren meedoen, hoeven dus niets te ondernemen om het bedrag aan te passen..

Wat wordt er gesponsord?
Het schooltje in Gruisor.

Door wie?
Door (u en andere) gemeenteleden.

Wat kost dat?
€2.04 (of meer) per maand; via automatische overschrijving naar de diaconie

Wat is het bankrekeningnummer?
34.78.86.701

Hoe wordt u op de hoogte gehouden?
Via het kerkblad, via de vrienden van Gruisor of diaconie

Namens de vrienden van Gruisor en de diaconie, die hopen we op veel deelnemers, een hartelijke groet.

mails zou willen ontvangen?
Deze gaat vaak over de de
Klik hier: