Kerkdienst. 19 augustus 2012, 10:00uur

Zondag 19 augustus lezen we verder uit Genesis 12. Vanwege hongersnood is Abram gedwongen (of is het een keus?) op zoek te gaan naar voedsel en gaat hij naar Egypte. Er is wel een probleem: zijn vrouw is zo mooi, dat hij verwacht dat de Egyptenaren haar in zullen pikken. Hij bedenkt een list: hij zegt dat Sara zijn zus is. Zijn voorspelling komt uit, zelfs de hoogste baas van het land, de Farao, laat zijn oog vallen op Sara en neemt haar tot vrouw en beloont Abram rijkelijk met vee en slaven en slavinnen. Toch steekt uiteindelijk God zelf er een stokje voor. Als dat niet gebeurd was, zou Israël als natie vandaag hebben bestaan?

mails zou willen ontvangen?