Viering Heilig Avondmaal. 26 augustus 2012, 10:00uur & 18:45uur

Zondag 26 augustus vieren we in beide diensten avondmaal.
We lezen verder uit Genesis en vervolgen onze reis met Abram.
Abram lijkt nu voor het eerst in hoofdstuk 15 zijn vragen aan God te gaan stellen en te gaan twijfelen of de beloftes die God gedaan heeft, wel uit zullen komen. Per slot van rekening heeft hij nog steeds geen eigen kind en zijn vrouw is onvruchtbaar.
In de overweging in de ochtenddienst zullen we ons, voordat we avondmaal vieren, concentreren op de woorden: 'Abram vertrouwde op de Heer en deze rekende hem dit toe als een rechtvaardige daad'
's Avonds lezen we verder uit hoofdstuk 15 vanaf vers 7, waarbij God een teken geeft aan Abram. Voor ons een nogal bizar teken waarbij hij dieren neemt en ze middendoor snijdt, behalve de vogels. Als Abram in een diepe slaap valt,  spreekt God verder tot hem en bemoedigt hem door opnieuw de beloftes te herhalen.

mails zou willen ontvangen?