Kerkdienst. 18 november 2012, 10:00uur

We komen met de verhalen over Abraham bijna aan het eind van zijn leven. Hij is oud geworden, Sara is intussen overleden. En hij merkt dat Isaak nog steeds geen vrouw heeft, en dus ook niet voor nageslacht kan zorgen. Wil Gods belofte van een groot volk uitkomen, dan zal dat toch moeten gebeuren! Dan geeft hij zijn knecht een hoogst ongebruikelijke opdracht: hij moet een vrouw gaan zoeken in het land waar Abraham vandaan komt. Een onmogelijke opdracht, die net als zoveel onmogelijkheden in Genesis, uiteindelijk toch niet onmogelijk blijkt te zijn. Het verhaal wat we lezen staat in Genesis 24.