Herdenken overledenen. 25 november 2012, 10:00uur

Zondagochtend 25 november gedenken we onze gemeenteleden die het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. We noemen hun namen en we steken voor hen een kaars aan. Elke kerkdienst brandt in onze kerk de Paaskaars, als teken dat Christus is opgestaan. Aan deze Paaskaars wordt de kaars van elk overleden gemeentelid ontstoken, als teken dat ons leven hier niet ophoudt en dat het licht van Christus voor altijd schijnt. De kaarsen staan onder de Joodse letter 'Bet', wat huis betekent. Zo mag het licht schijnen vanuit Gods veilige huis en dat is de plek waar we ook mogen schuilen in deze dienst van gedenken.
We lezen de laatste keer uit Genesis over Abraham (Genesis 25:1-11). Dit is het verhaal waar Abraham wordt begraven door zijn beide zoons Ismaël en Isaak.
Daarnaast lezen we ook uit Johannes 8:12 en 51-59, waar Jezus zichzelf het licht van deze wereld noemt. Hij durft dat zelfs te verbinden met zijn afkomst uit het eeuwige licht en zijn opstanding uit de doden. Dat wordt hem door de Farizeëen niet in dank afgenomen. Nemen wij het hem in dank af?

datum en tijdstip 25-08-2019 om 10:00

datum en tijdstip 25-08-2019 om 18:45