Eerste adventszondag. 2 december, 10:00uur

In de periode van Advent lezen we uit het boek Ruth. Op die manier lopen we samen op met de kindernevendienst. Wanneer zij terugkomen uit de nevendienst zullen ze wat vertellen over hun project en zingen we het projectlied. In het eerste hoofdstuk lezen we over Elimelech en Noomi die wegtrekken uit Bethlehem waar hongersnood is, om hun heil te zoeken in Moab, samen met hun twee zoons. Een bekend verhaal waarvan we de afloop kennen: Elimelech en de beide zoons Machlon en Chiljon sterven in Moab. Noomi blijft achter samen met haar twee schoondochter Orpha en Ruth. Noomi hoort dat de hongersnood voorbij is in Israël en keert terug naar Bethlehem.  Orpha keert op sterk aandringen van Noomi terug naar huis, maar Ruth laat zich niet terugsturen en keert samen met Noomi terug in Bethelehem. Daar veroorzaakt ze heel wat opschudding en het nieuws gaat van mond tot mond. Wij lezen Ruth in de periode van Advent en niet voor niets heeft de nevendienst voor dit boekje gekozen in deze periode: het begint met een donkere bladzijde van hongersnood en inbreuken van de dood. Het eindigt met de geboorte van David, de koning die op een bijzondere manier door God gebruikt zou worden en die de belofte ontving dat uit zijn geslacht de Messias geboren zou worden.

wegens Corona geen dienst
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10:00