Vierde adventszondag. 23 december 2012, 10:00uur.

Zondag 23 december lezen we de laatste keer uit het boek Ruth. Is het een happy end verhaal met een blijde Noomi die met haar kleinkind op schoot zit?
Of is dat te eenvoudig gezegd? Moet je het verhaal veel meer lezen vanuit het perspectief van kerst: David zal uit het geslacht van dit kind geboren worden en dát kleurt het verhaal in deze Adventstijd. Dat betekent dat het verhaal geen 'happy end' is maar een nieuw begin!
Dit zijn woorden die vanachter een bureau geschreven zijn. Makkelijk zijn ze neer te schrijven, maar veel moeilijker zijn zulke hoopvolle woorden in het leven van elke dag te zien en te geloven! Ook daar zal het in deze dienst over gaan. Natuurlijk zullen de kinderen ook in deze dienst vertellen over hun project en wat zij allemaal gehoord en gezien hebben in het verhaal uit Ruth 4.