Protestantse Kerk in Nederland
Eben-Haëzerkerk Nijkerkerveen
 
 
Diensten rondom oud & nieuw

Tijdens de diensten rond de jaarwisseling maken we een begin met het lezen van de eerste brief van Petrus. Als je zijn brief voor het eerst leest, dan moet je het zeker nog een keer lezen om enigszins te snappen wat hij zegt. Daarom zullen we tijdens de avonddienst van zondag 30 december eerst wat woorden onderstepen die wat meer uitleg vragen. Dat doen we letterlijk doordat het bijbelgedeelte uitgedeeld wordt op papier, zodat iedereen mee kan lezen. We knippen het in drie gedeeltes: twee keer een meer technische uitleg van het bijbelgedeelte en tenslotte een overweging waarin we het bijbelgedeelte proberen toe te passen op ons leven van elke dag.

Tijdens de dienst op Oudjaar zal Hugo Doornhof aanwezig zijn om samen met Henk van Dunschoten de muzikale ondersteuning te verzorgen. We lezen dan verder uit het eerste hoofdstuk van 1 Petrus (vs.13-25). Deze eerste groep christenen waren aan de ene kant ongelooflijk enthousiast omdat ze Jezus in hun leven hadden leren kennen. Aan de andere kant kregen ze daardoor met heel wat mensen te maken die hen met de nek aankeken. Soms wisten ze niet meer precies wat nu het geloof in Jezus voor voordeel bracht. Petrus helpt ze op weg en hopelijk helpt hij ons ook op weg bij de overgang naar het nieuwe jaar.

Op nieuwjaarsmorgen hebben we in de Steiger een gebedsmoment, waarbij we een aantal liederen zingen, bidden en een bijbelgedeelte lezen waarbij ik enkele woorden zal zeggen. We beginnen het nieuwe jaar met het licht van Christus en met elkaar als gemeenteleden.

 

Kent u iemand die ook deze
mail zou willen ontvangen?
Stuur dan dit mailtje door. 
Door op de onderstaande link te
klikken kan iedereen zich
aanmelden voor de informatiemail. 
Ik wil me ook aanmelden!
Deze mail gaat vaak over de de
komende kerkdienst waarin ds
B.G. Versteeg voorgaat. En een
enkele keer over iets anders. 
Het is niet noodzakelijk om
gemeentelid te zijn van de
Eben-Haëzerkerk. Iedereen
mag/kan zich aanmelden voor
deze mail. 
 
 

Inloggen


 

kerkdienst/afscheid KND
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 12-07-2020 om 18:45
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 26-07-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 02-08-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 09-08-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 23-08-2020 om 10:00
meer details

 
WELKOM
 
Komende preek
Misschien wil je vooraf al weten waar het over gaat in de diensten. Je zou zelf al met het thema bezig kunnen zijn, het gedeelte kunnen lezen en je zo al voorbereiden.
 
Fotoalbum
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.