Diensten rondom oud & nieuw

Tijdens de diensten rond de jaarwisseling maken we een begin met het lezen van de eerste brief van Petrus. Als je zijn brief voor het eerst leest, dan moet je het zeker nog een keer lezen om enigszins te snappen wat hij zegt. Daarom zullen we tijdens de avonddienst van zondag 30 december eerst wat woorden onderstepen die wat meer uitleg vragen. Dat doen we letterlijk doordat het bijbelgedeelte uitgedeeld wordt op papier, zodat iedereen mee kan lezen. We knippen het in drie gedeeltes: twee keer een meer technische uitleg van het bijbelgedeelte en tenslotte een overweging waarin we het bijbelgedeelte proberen toe te passen op ons leven van elke dag.

Tijdens de dienst op Oudjaar zal Hugo Doornhof aanwezig zijn om samen met Henk van Dunschoten de muzikale ondersteuning te verzorgen. We lezen dan verder uit het eerste hoofdstuk van 1 Petrus (vs.13-25). Deze eerste groep christenen waren aan de ene kant ongelooflijk enthousiast omdat ze Jezus in hun leven hadden leren kennen. Aan de andere kant kregen ze daardoor met heel wat mensen te maken die hen met de nek aankeken. Soms wisten ze niet meer precies wat nu het geloof in Jezus voor voordeel bracht. Petrus helpt ze op weg en hopelijk helpt hij ons ook op weg bij de overgang naar het nieuwe jaar.

Op nieuwjaarsmorgen hebben we in de Steiger een gebedsmoment, waarbij we een aantal liederen zingen, bidden en een bijbelgedeelte lezen waarbij ik enkele woorden zal zeggen. We beginnen het nieuwe jaar met het licht van Christus en met elkaar als gemeenteleden.