Viering Heilig Avondmaal. 13 januari 2013.

Zondag 13 januari vieren we avondmaal. Een viering die door Jezus zelf is ingesteld om ons te helpen ons geloof te verdiepen en het onderlinge contact als broeders en zusters.
We lezen in beide diensten uit 1 Petrus 2:1-6. De mensen aan wie Petrus schrijft zijn kort daarvoor tot geloof gekomen en hebben te maken met familieleden en vrienden die dat niet op prijs stellen en niet zitten te wachten op hun nieuwe manier van leven. Hoe ga je daar mee om?
In de ochtenddienst staat daarom de vraag centraal op welke manier uiterlijke omstandigheden invloed hebben op ons geloof en welke richtlijnen Petrus geeft om daarmee om te gaan. In de avonddienst lopen we iets meer de tekst langs en spitsen we meer toe op de inhoud van de training die Petrus aanreikt.