Bevestiging ambtsdragers. 20 januari 2013, 10:00 uur.

Zondag 20 januari mogen we een feestelijke dienst vieren. Het is altijd bijzondere wanneer mensen zich beschikbaar stellen voor een ambt binnen de kerk. Ook als ze afscheid mogen nemen na een aantal jaren zich ingezet te hebben voor het werk van God.
In deze dienst neemt Nel van Wessel-van Genderen afscheid als ouderling en Joke van Drie-van Leeuwen als diaken.
Marinus v.d. Brink wordt bevestigd als ouderling en Grea van Mourik-Nieuwenburg als diaken.
Gert Doornhof zal herbevestigd worden als ouderling en Eddy Veldhuizen als diaken.
Gerard Elbertsen, Theo Ruitenbeek en Clara Akkerman-van de Poll zullen voorgesteld worden als ouderenpastor.

We lezen verder uit de eerste brief van Petrus (1Petrus 2:1-10).
Deze mensen hebben het moeilijk, Petrus maakt ze duidelijk welke nieuwe positie ze hebben ontvangen door te gaan geloven in Jezus. Ze hebben een nieuwe identiteit ontvangen, maar ook een nieuwe taak. 'U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een vol dat God zich verworven heeft om de grote daden van God te verkondigen van hem die u  uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht'.
Grote woorden, grote idealen! Wij mogen deze woorden ook op onszelf betrekken. Hoe gaan wij om met de kloof tussen ideaal en werkelijkheid?

datum en tijdstip 25-08-2019 om 10:00

datum en tijdstip 25-08-2019 om 18:45